Refraktometr do miodu cukromierz i zawartość wody + płyn do kalibracji
Refraktometr pomocny przy ocenie stężenia cukru i wody w miodzie.
- -5%
Refraktometr do pomiaru stężenia cukru w roztworze, dodatkowo pozwalający na oszacowanie zawartości alkoholu po fermentacji.
Wysyłka w 24h!
30 dni na zwrot
Refraktometr przeznaczony do pomiaru stężenia cukru w roztworze wina, piwa czy nalewki oraz szacowanej zawartości alkoholu po fermentacji. Urządzenie bardzo proste w użytkowaniu, gotowe do pomiarów po wyjęciu z opakowania. Dzięki systemowi ATC - automatycznej kalibracji można używać go w różnej temperaturze otoczenia i nie wymaga ponownej kalibracji. Refraktometr nie wymaga dodatkowego zasilania wykorzystuje światło zastane do uzyskania wskazań na skali.
Ważnymi cechami refraktometru są:
Nasz produkt posiada 3 skale pomiarowe:
Prostota użytkownia:
Jeśli skala jest niewyraźna należy wyregulować ostrość obracając pokrętłem przy okularze.
Ręczna kalibracja: